Σκόρπιες Λέξεις

Ο νεοφιλελευθερισμός, οι παντόφλες, οι χτένες, οι οδοντόβουρτσες και οι τσέπες

Εξεγερμένος Υποδιοικητής Μάρκος – Ιστορίες για τους ανθρώπους του καλαμποκιού

Όπου ο επιφανής ευγενής Δον Ντουρίτο εξηγεί την παράξενη σχέση που υπάρχει ανάμεσα στις χτένες, τις παντόφλες, τις οδοντόβουρτσες, τις τσέπες (τις δικές μας και των άλλων) και τη Διηπειρωτική Συνάντηση ενάντια στον Νεοφιλελευθερισμό και για την Ανθρωπότητα.

α) Οι παντόφλες είναι μια διαφορετική επιλογή από τις μπότες. Αν είχατε δώσει σημασία σε ό,τι έλεγα, δε θα είχατε φέρει εδώ όλες αυτές τις διαφορετικές μπότες και μποτάκια, προσπαθώντας – ανώφελα – να προστατευτείτε από τη λάσπη. Είτε φοράτε μπότες είτε παντόφλες, θα γεμίσετε εξίσου με λάσπη και θα γλιστράτε με τον ίδιο ενθουσιασμό. Έτσι δεν είναι; Οι μπότες είναι άχρηστες αλλά και επικίνδυνες. Αν είχατε φέρει λοιπόν ένα ζευγάρι παντόφλες, θα είχατε τουλάχιστον μια καλή δικαιολογία για να μείνετε τόση ώρα κολλημένοι στο χώμα και με τόση λάσπη.

Επίσης, ακόμη ένα επιχείρημα είναι πως οι παντόφλες βγαίνουν από τα πόδια με μεγάλη ευκολία, άνεση και ταχύτητα. Οι εραστές και τα παιδιά θα μου δώσουν δίκιο – εκτός των άλλων, διότι τα μοναδικά πλάσματα που μπορούν να αντιληφθούν το βάθος αυτού του μηνύματος είναι τα παιδιά κι οι εραστές.

Εξάλλου, πλησιάζει ο χειμώνας κι έχουμε ανάγκη να προστατευτούμε από το κρύο. Με τις παντόφλες θα φτιάξουμε ένα προστατευτικό κάλυμμα που θα κάνει πάταγο στον κόσμο της μόδας.

Άρα, πρέπει να γίνει μια διηπειρωτική συνάντηση για τις παντόφλες και ενάντια στις μπότες. Ο τίτλος της θα είναι το ίδιο μεγάλος με την τωρινή συνάντηση, αλλά – πιστέψτε με – πιο σαφής

β) Οι χτένες είναι πολύ χρήσιμες σε εκδηλώσεις αυτού του τύπου, όπου η νοσταλγία είναι ασθένεια μεταδοτική. Με ένα χαρτάκι και φυσώντας κατάλληλα, θα έχετε ένα μουσικό όργανο. Με τη μουσική θα μπορέσετε να γεμίσετε με χαρά την καρδιά και τα πόδια. Ο χορός δεν έχει να κάνει μ΄αυτά που λέγαμε για τις παντόφλες. Με την καρδιά και τα πόδια χαρούμενα, μπορείς να χορέψεις. Και ο χορός είναι ένας χαρούμενος τρόπος για να συναντήσεις και να συναντηθείς – εξάλλου, ας μη το ξεχνάμε, αυτή εδώ είναι μια συνάντηση.

Άρα οι χτένες είναι απαραίτητες σε όλες τις διηπειρωτικές συναντήσεις για την ανθρωπότητα και ενάντια στον νεοφιλελευθερισμό.

Α, ναι! Επίσης, χρησιμεύουν για να χτενίζουμε τα μαλλιά.

γ) Οι οδοντόβουρτσες προσφέρουν μια ανεκτίμητη βοήθεια όταν θέλεις να ξύσεις την πλάτη σου. Υπάρχουν σε πολλά χρώματα, σχήματα και μεγέθη. Ακόμη κι αν είναι διαφορετικές μεταξύ τους, όλες εκπληρώνουν την αποστολή μιας οδοντόβουρτσας, που – όπως όλος ο κόσμος γνωρίζει – είναι να ξύνει την πλάτη. Όλοι θα συμφωνήσουν – και το προτείνω ως απόφαση της τελικής γενικής συνέλευσης – ότι το ξύσιμο της πλάτης είναι μια απόλαυση.

Άρα, οι οδοντόβουρτσες είναι απολύτως αναγκαίες στις διηπειρωτικές συναντήσεις για την ανθρωπότητα και ενάντια στον νεοφιλελευθερισμό.

δ) Οι παντόφλες αποδεικνύουν ότι η λογική και οι μπότες δεν ωφελούν σε τίποτα, όταν θέλεις να ονειρευτείς ή να χορέψεις. Οι χτένες αποδεικνύουν ότι για τη μουσική και τον έρωτα όλα είναι μια πρόφαση. Οι οδοντόβουρτσες αποδεικνύουν ότι μπορούμε να είμαστε διαφορετικοί και ταυτόχρονα ίσοι.

ε) Χορός, μουσική, απόλαυση και συνείδηση του άλλου – αυτές είναι οι σημαίες για την ανθρωπότητα και ενάντια στον νεοφιλελευθερισμό. Αυτός που δεν το καταλαβαίνει είναι βέβαιο ότι έχει χαρτόνι αντί καρδιά.

στ) Οι τσέπες μπορούν να ταξινομηθούν σε δύο είδη: τις δικές μας και τις τσέπες των άλλων.

στ1) Οι τσέπες των άλλων είναι γνωστές ως “χρηματιστήρια αξιών”, αλλά κατά παράδοξο τρόπο, διακρίνονται για την έλλειψη αξιών. Συνήθως είναι γεμάτες τρύπες προς όφελος των κερδοσκόπων και μοναδική τους αρετή είναι ότι προκαλούν αϋπνία και εφιάλτες στους κυβερνήτες μας.

στ2) Οι δικές μας τσέπες είναι γνωστές ως “τσέπες” και, όπως υποδεικνύει και το όνομά τους, χρησιμεύουν για να φυλάμε διάφορα πράγματα. Συνήθως, έχουν τις τρύπες που προκαλεί η λήθη, αλλά μπαλώνονται με ελπίδα και αξιοπρέπεια. Διαθέτουν την υπέροχη αρετή να φυλάσσουν οδοντόβουρτσες, χτένες και παντόφλες.

ζ) Μια τσέπη που δεν μπορεί να φυλάξει μια οδοντόβουρτσα, μια χτένα κι ένα ζευγάρι παντόφλες, είναι μια τσέπη που δεν αξίζει τίποτα.

Αυτά, λοιπόν, είναι τα επτά καθοριστικά και αμετάκλητα σημεία για την ανθρωπότητα και ενάντια στον νεοφιλελευθερισμό.

Ταν, ταν! Τέλος.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Πληροφορίες

This entry was posted on Ιουνίου 3, 2014 by in Κείμενα.

Πλοήγηση

Αρέσει σε %d bloggers: